top of page
Zwemmen baantjes trekken

VEELGESTELDE VRAGEN

Algemeen

Voor wie is de borstcrawlcursus geschikt?

De borstcrawlcursus is geschikt voor iedereen. Het maakt niet uit of je nog nooit borstcrawl hebt gezwommen en op zoek bent naar iets nieuws om te leren, of een triatleet bent die zijn snelheid wil verbeteren.

Welk niveau past het best bij mij?

Als je schoolslag kan zwemmen, je hoofd onderwater durft te doen en maximaal 50 meter borstcrawl kan zwemmen kan je je inschrijven voor de basiscursus. Als je meer dan 50 meter achter elkaar kunt zwemmen zonder al te veel technische problemen, schrijf je dan in voor de gevorderdencursus. Als je meer dan 150 meter makkelijk borstcrawl achter elkaar kan zwemmen schrijf je dan in voor de Techniek en Conditie cursus. Wanneer je twijfelt over je niveau, raden we aan om je in te schrijven voor een niveau lager.

Is er de mogelijkheid om een proefles te volgen voordat ik mij inschrijf voor de cursus?

Helaas bieden we geen proeflessen aan.

Kan ik mijn inschrijving voor de cursus annuleren of wijzigen?

Het is niet mogelijk om je inschrijving voor de cursus te annuleren. Als je om medische redenen niet kunt deelnemen aan een of meerdere cursusdagen, kun je na overleg van een doktersverklaring een voucher ontvangen ter waarde van een percentage van het betaalde bedrag. Deze voucher is een jaar geldig en dit staat beschreven in de algemene voorwaarden.

Kan ik op de wachtlijst of reservelijst worden gezet als de borstcrawlcursus vol zit?

Ja, dat kan zeker! Neem hiervoor contact met ons op via onze website, zodat wij je op de hoogte kunnen stellen van nieuwe mogelijkheden.

Kan ik een les inhalen als ik een keer niet kan?

Nee, het is helaas niet mogelijk om een gemiste les in te halen op een andere locatie. De lessen vinden plaats op vastgestelde tijden en er zijn geen inhaalmogelijkheden beschikbaar. Lees voor meer informatie de Algemene Voorwaarden. Mocht je niet aanwezig kunnen zijn bij een les, meld je dan af via je account op het Mijnzwemcoach platform.

Hoe oud moet ik zijn om mee te doen?

Helaas is het niet toegestaan om deel te nemen aan de activiteiten van Mijnzwemcoach als je jonger bent dan 16 jaar. Voor meer informatie lees de Algemene Voorwaarden. Als je hulp nodig hebt bij het vinden van een alternatief, neem dan contact met ons op zodat we samen kunnen kijken naar andere mogelijkheden om te beginnen met zwemmen!

Moet ik bij het zwembad ook entreegeld betalen als ik al voor de cursus heb betaald?

Het entreegeld is bij het cursusbedrag inbegrepen, dus je hoeft geen extra entreegeld te betalen bij het zwembad.

Kan ik me aanmelden voor een cursus en later/in termijnen betalen?

Helaas is het niet mogelijk om je aan te melden voor de cursus en later of in termijnen te betalen.

Ik ben bezig met de cursus maar heb een vraag over de lessen. Waar kan ik die stellen?

Je kan het best eerst de vragen aan je trainer stellen. Als dit niet voldoende is kan je contact met ons opnemen.

Deze periode kan ik niet meedoen met de cursus. Wanneer start de volgende?

U kunt zich via deze link inschrijven voor de nieuwsbrief, u krijgt dan een bericht als de nieuwe cursussen klaar staan.

Materiaal

Welke materialen zijn nodig voor de cursus en waarom?

Om de cursus goed te kunnen volgen en vooruitgang te boeken, dien je de volgende materialen aan te schaffen: zoomers, pullbuoy, kickboard en een frontsnorkel. Wil je weten waarom deze materialen nodig zijn? Lees dan de blog van de KNZB over het nut van deze materialen.

Wat is het kledingadvies voor een borstcrawlcursus?

Wij adviseren om strakke badkleding (badpak of zwembroek) en een zwembril te dragen tijdens de borstcrawlcursus. Als je twijfelt over welke badkleding het beste is voor deze cursus, lees dan de blog van de KNZB voor meer informatie.

Wat is het verschil tussen een snorkel en een frontsnorkel en waarvoor gebruik je deze?

Een frontsnorkel is anders dan een reguliere snorkel omdat deze over je voorhoofd naar boven gaat in plaats van langs je oor. Het gebruik van een frontsnorkel tijdens het zwemmen helpt om de ademhaling te verbeteren en je te concentreren op specifieke onderdelen van de borstcrawl. Het is belangrijk om een frontsnorkel aan te schaffen voor de cursus, aangezien een reguliere snorkel niet hetzelfde effect heeft.

Waarom worden zoomers aanbevolen voor mijn online trainingsprogramma of cursus?

Zoomers zijn kleiner dan flippers en creëren een grotere stuwing om je te helpen in een goede ligging te komen en te blijven tijdens het aanleren en verbeteren van de borstcrawl. Hierdoor kun je je concentreren op bijvoorbeeld de arminsteek. Wij adviseren daarom om zoomers te gebruiken voor jouw online trainingsprogramma of cursus.

Wat is de beste maat voor zoomers?

Als je zoomers gaat aanschaffen, adviseren wij om je normale schoenmaat aan te houden. Als je tussen twee maten in zit, kies dan voor een maat kleiner dan groter. Het is niet erg als de tenen iets over het randje steken, maar de zoomers moeten wel goed strak zitten zonder af te knellen.

Waarvoor worden de pullbuoy en kickboard gebruikt?

De pullbuoy kan tussen je bovenbenen worden geklemd om je te concentreren op je armslag tijdens het zwemmen. Het kickboard of de zwemplank wordt gebruikt om je te concentreren op je beenslag en kan ook worden gebruikt om de ademhaling en armslag te oefenen.

Wij zijn druk bezig deze pagina uit te breiden. Staat jou vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op!

 

bottom of page